Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

79 από 1.461

Εβδομήντα εννιά μέρες μετά την ανάδειξή της στην εξουσία φαίνεται ότι μάλλον η νέα κυβερνητική πλειοψηφία, συνεπικουρούμενη από σχεδόν όλα τα "μεγάλα" μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσπαθεί να κυβερνά αθόρυβα, σχεδόν σβηστά, αποφεύγοντας, κατά το μέτρο του δυνατού, το ύψωμα των τόνων ή τη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων, με εξαίρεση τα πεδία στα οποία (θεωρεί) ότι σαφώς υπερέχει της (κριτικής της) αντιπολίτευσης (βλ. Χρυσοχοΐδη και Εξάρχεια). 

Και όσο ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του στελεχώνουν με στελέχη του κόμματος αυτό που έχουμε μάθει να λέμε Κράτος, η γραμμή του κάθε ΣΚΑΙ είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την υπνωτιστική περίοδο της 27ης Μαΐου – 6ης Ιουλίου : τίποτε αξιοσημείωτο δεν συμβαίνει, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης είναι ένας μοντέρνος πολιτικός που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής, διαχειρίζεται με σύνεση τα προβλήματα του τόπου και γενικώς η διακυβέρνηση της χώρας έχει ανατεθεί στον αυτόματο πιλότο της δημοσιονομικής προσαρμογής και της ταχείας επίτευξης των μεταμνημονιακών της στόχων, χωρίς καμία κοινωνική οπισθοχώρηση. 

Κοινώς, η χώρα επέστρεψε περίπου στην κατάσταση που βρισκόταν το 2004, το καράβι έχει καπετάνιο έμπειρο και ο άνεμος είναι ούριος. Το όνειρο του κάθε Πορτοσάλτε, σε σκηνοθεσία Δαλιανίδη. 

Και αυτή η ειδυλλιακή εικόνα με το μικρό σπίτι στο λιβάδι του ευρωπαϊκού νοικοκυρέματος των δημοσιονομικών μεγεθών φιλοτεχνείται με πολλή προσοχή και συγκίνηση από τους δημοσιογράφους του κάθε ΣΚΑΙ, οι οποίοι δείχνουν ότι έχουν λάβει ξεκάθαρα το μήνυμα που εξέπεμψε η είσοδος στο Κοινοβούλιο του κάθε Μπογδάνου και Παπαδημητρίου : Υμνήστε μας εσείς και εμείς εδώ είμαστε, κλείνουν το ματάκι από τη Ν.Δ., σε τέσσερα χρόνια (ή 1.461 μέρες) πάλι εκλογές θα ‘χουμε και θα ψάχνουμε αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους να γεμίσουμε τα ψηφοδέλτια, δεν θα σας αφήσουμε έτσι εμείς. 

Οπότε, οι δηλώσεις του Μπάμπη περί «απαράδεκτα φθηνού νερού» αποδίδονται μετά χαράς σε γλωσσικό ολίσθημα της στιγμής, είναι γνωστή άλλωστε η σχετική αθυροστομία του από την κουβέντα του αναφορικά με τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή». 

Και οι εκκενώσεις των κτιρίων των Εξαρχείων από οικογένειες μεταναστών άνετα μπορούν να πλασαριστούν ως μετακομίσεις σε πολύ καλύτερο σπίτι, αφού συνοδεύονται, άλλωστε, από σχετικές φωτογραφίες (του πριν μόνο, όχι του μετά, αυτό αφήνεται στην αφήγηση του δημοσιογράφου).

Και το παραεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ έχουμε καταπολεμήσει και το κάπνισμα απαγορεύσαμε και ζευγάρια μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας περιφέρονται νυχθημερόν, με αναμμένες τις σειρήνες, σε όλο το λεκανοπέδιο, και στείλαμε σε κάθε φωτιά τον Αύγουστο τον Χαρδαλιά να διευθύνει την κατάσβεση και αναβαθμίσαμε ενδυματολογικά τη Βουλή με τις γραβάτες μας και τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων δεν καταργήσαμε αλλά ούτε και τη συμφωνία των Πρεσπών. Το Κράτος έχει συνέχεια.Τι κι αν με την πρώτη βροχή πλημμυρίσαμε πάλι, το Κράτος έχει συνέχεια λέμε.

Πέρα από την πλάκα, όμως, μπορεί όλα στην Ευρώπη να κινούνται δεξιόστροφα αλλά σύντομα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λάβει αποφάσεις και, δυστυχώς, θα (προσπαθήσει να) τις πραγματοποιήσει. Τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη και καθόλου αναταράξεις είναι δήλωση που, εκφερόμενη δημόσια, σε στέλνει άνετα στο ψυχιατρείο.  

Οι κινήσεις – τοποθετήσεις στη σκακιέρα έχουν ήδη γίνει, οι κατευθύνσεις έχουν διαφανεί πλέον, τα πρόσωπα μας είναι γνωστά. Μακάρι να είχαν όλα τα θέματα την πλάκα της μετονομασίας του σταθμού του Ευαγγελισμού, αλλά δεν είναι έτσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου